Rock Ağlıyor..

Print Friendly, PDF & Email

Başlayan şey son bulduğunda, bu başlayan hayatınızı şekillendiren güzel bir şey ise ve son buluyorsa tarifsiz bir üzüntü kaçınılmazdır.

Rock müzik ile ciddi olarak tanışmama vesile olan Apocalyptica sonrası ister istemez AC/DC, Audioslave, Linkin Park, The Cranberries gibi gruplarla karşılaşırsınız ve onları birer efsane oldukları için çok seversiniz.

Bu yazı, çok değil bir iki yıl içinde ölen rock yıldızlarını konu alacağı için peşinen belirtmem gerekir ki biraz üzüntü içerir. İlginç olan ise bu ölümlerin bazılarının intihar sonucu gerçekleşmiş olması. Üzülerek başlayalım (Bu yazı sadece vokaller üzerine inşa edilmiştir. Son zamanlarda ölen saygıdeğer vokal dışı grup üyeleri bu yazıda yer almamaktadır):

Dolores O’Riordan: The Cranberries grubunun mükemmel sesli solistini ne yazık ki 15 Ocak 2018 günü 46 yaşında kaybettik. Şimdi kim bize Zombie, Animal Instinct, Promises söyleyecek?

Chuck Berry: Tartışmasız rock müziğin efsanelerinden Chuck Berry’i de 18 Mart 2017 yılında 91 yaşında uğurladık. Johnny B. Goode artık öksüz.

Chester Bennington: Linkin Park grubunun vokallerinden Chester’ın ölümü de son derece üzüntü verici. Bu ölümün 41 yaşında iken intihar ile gerçekleşmesi de kuşkusuz tüm dünyada şok etkisi yarattı. Rock ve rap müziği çatısında buluşturan Linkin Park, artık Numb, In the End, Crawling gibi efsaneleri Chester olmadan dillendirmek durumunda.

Chris Cornell: Sound Garden ve Audioslave gruplarının efsanevi vokali de intiharı seçenlerden. 52 yaşında hayata el sallayan Chris, Like A Stone, Be Yourself, Dandelion gibi şarkılarda yaşamaya devam edecek.

David Bowie: 2016 yılında kanser belasına kurban verdiğimiz Bowie, gelmiş geçmiş en iyi rock efsanelerinden biri olarak göçmenin haklı gururunu yaşıyordur herhalde.

Pat DiNizio: 1980’li yıllarda saygıyı hak eden bir üne kavuşmuş, tok sesli Pat’i de 2017 yılında yitirdik. Solo çalışmaları gayet dinlendirici olan Pat’i dinlerseniz çok çok seveceğinize eminim.

Grant Hart: 2017 yılında kaybettiğimiz alternatif rock sanatçısı Hart’da gitarı ile bütünleşmiş birisi. Sevenlerinin son derece üzgün olduğu bir gerçek ve tabii rock dünyası da.

Johnny Hallyday: Her ülkenin bir Elvis Presley’i var sanırım. Hallday’de Fransa’nın Presley’i sayılabilir. Que Je T’aime parçasını şiddetle önerebilirim.

Harun Kolçak: Her ne kadar birçok çevre pop olarak ifade etse de bence Harun Kolçak rock müzik müzisyenlerinden sayılabilir. 2017 yılında yitirdiğimiz Harun Kolçak, sesi ve yaşam tarzı ile Türk Müziğine saygıdeğer katkılarda bulunmuştur.

Bruce Hampton: 2017 yılında kaybettiğimiz bir diğer rock yıldızı. 70 yaşında yitirdiğimiz Hampton’un sahnede şarkı söylerken öldüğüne dair görüntüler ise youtube‘tan izlenebilir.

Tom Petty: Petty’de yakın zamanda yitirdiğimiz rock müzik emektarlarından. Blues – Rock severlerin bu durumu üzüntü ile karşıladığından son derece eminim. Şimdi hepimiz bir saygı göstergesi olarak You Don’t Know How It Feels ne güzel olurdu.

Liste ne yazık ki bu şekilde uzayıp gidiyor. 2017’de yitirdiğimiz diğer rock müzik efsaneleri arasında Glen Campbell, Walter Becker, Jessi Zazu, Gregg Allman gibi müzisyenlerde yer alıyor.

Özetle ve üzgünce, yeni eserlerin eski tadı vermediği bu zamanlarda rock müzikten bu kadar yaşayan efsanenin ayrılması ister istemez insanın canını sıkıyor.

Ve başlıkta belirttiğim gibi Rock Ağlıyor!..

Gökhan Dağ (gokhandag.com)

iletisim@gokhandag.com

5/5 - (2 votes)

Bir Cevap Yazın