A Perfect Circle, Yeniden!..

Print Friendly, PDF & Email

A Perfect Circle (APC), 2004 yılında yayımladığı son albümü olan Emotive’den 13 yıl sonra yeni parçası The Doomed ile benim gibi tüm hayranlarını sevindirdi. Parçaya denk geldiğim ve ilk dinlediğim andan parçanın sonuna kadar büyük bir heyecan yaşadığımı ifade etmeliyim. “Yok artık” diyorsanız inanın ki abartılı bir şey söylemiyorum. Şarkıyı yayınlanmış olduğu Kasım (2017) ayından bu yana yüzlerce kez dinledim. Parçanın yüksek konsantrasyon içeren ve sözleri ile tipik bir APC parçası olduğunu, grubu bilen hemen hemen herkes hakkını teslim ederek belirtmiştir.

Evet, şükürlerimizi A Perfect Circle için dilediğiniz yere iletebiliriz.

Diğer detaylara geçmeden ve yeri gelmişken, karşınızda The Doomed:

Durum sadece bununla mı sınırlı, hayır değil. Güzel haberler, yani parçalar gelmeye devam ediyor; ama bunlara geçmeden önce biraz grubu tanıyalım. Grup bir rock efsanesi Maynard James Keenan vokalistliğinde. Kendisine Tool ve Puscifer ile birlikte de sonsuz kez hayran olmuştuk.

Grubun mevcuttaki diğer üyelerinden birisi de Billy Howerdel. Kendisini elektro gitarda görüyoruz ve tabii ki o da bir efsane. Bulaştığı yerler arasında Quenn, Guns N’ Roses, Ashes Divide, The Smashing Pumpkins gibi devler yer alıyor.

Bir diğer mükemmeli de James Iha. Kendisi The Smashing Pumpkins grubunun kurucularından. APC ile de kendisini gitar ve org çalarken görüyoruz. Müzik hayatı tam bir efsane.

Bas gitarda ise Matt McJunkins an itibariyle yer alıyor. Kendisi de Iha gibi aynı zamanda org başında. Matt’de ünlü Thirty Seconds to Mars, Ashes Divide, Puscifer ile bu piyasada adından söz ettiren birisi. APC’de yer alması da Keenan ile Puscifer ortaklığıyla ilintili.

Davulda ise Jeff Friedl şovu ile karşı karşıyayız. Jeff, Filter ile çalması bir yana Puscifer ile de baget kırmış birisi.

Sözün özü, A Perfect Circle hayatımızdan hiç çıkmadan tekrar hayatımıza doğmuş vaziyette. Bu yazının yazıldığı an itibariyle 2004 yılındaki son albümden bu yana hayatımıza 3 şarkı sokmuş vaziyetteler. İlki yukarıda paylaştığım The Doomed. Diğer ikisi ise aşağıda yer alan Disillusioned ve Talk Talk. Talk Talk parçasının klibinde ahtapotu tutan da sanırım Billy Howerdel 🙂 Keyifli dinlemeler, daha çok söz edeceğiz A Perfect Circle harikasından.

Gökhan DAĞ (gokhandag.com)

iletisim@gokhandag.com

5/5 - (1 vote)

Bir Yorum

Bir Cevap Yazın